27-03-10

I LOVE THE BLUES

  

" Rock Me Baby "

BB King/Eric Clapton/

Buddy Guy/Jim Vaughn

decoration

13:25 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

26-03-10

Weather Report

decoration

Klik op de foto hierboven en

bekijk de presentatie van het gedicht 

" Weather Report "

                        BJ Gallagher

 

Fotobewerking : Martientje

 

 

17:50 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-10

ZOMERTIJD

decoration

11:37 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-03-10

Toon

decoration

Juf.

"Wat wil je worden" vroeg de juf,
't was in de derde klas,
ik keek haar aan en wist het niet,
'k dacht dat ik al iets was.
                  Toon Hermans

Daar zit zonder twijfel de kracht van Toon: met een paar eenvoudige woorden aan de kern raken. 

Zin in nog wat " Toontjes " in de vorm van een powerpoint?

Klik dan op de neus van Toon op de foto hierboven en zo kom je op de link "4 shared".

Tik er op de blauwe button "Download Now" aan. Wacht enkele seconden (je ziet het aftellen) en klik  op " download this file " en vervolgens op openen.

Je kunt nu veilig van de powerpoint genieten.

Veel plezier !!!!

 

fotobewerking : Martientje

 

 

 

 

14:30 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-03-10

GEHEUGEN

decoration

Daarnet wist ik het nog, geen enkel probleem.
'k Zei het zelfs reeds meer als honderd keer,
hoe is het mogelijk om dit te vergeten
Wat was dat woordje nu toch weer ?
 
Het heeft met 'k weet het terug' te maken
Pff ... Wat kan het nu toch zijn,
Ik ga het zeker uitbazuinen
als het terugkomt in mijn geest.
 
'k Probeer naarstig met allerlei zinnen.
Ik zit te dubben en ineens ...
gaat er bij mij een lichtje branden
't peinzen hielp me uit de nood
 
Nu ik het mij andermaal herinner
Is het een enorm genoegen.
Want het hield me toch een tijd in de ban
Dat ene woord ....
GEHEUGEN !
Tekst en fotobewerking : Martientje

14:15 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

17-03-10

Voor jullie gelezen .... om met jullie te delen !

decoration


De kleur van gezondheid

Ons lichaam heeft allerhande trucjes om duidelijk te maken dat er iets misloopt. En soms hebben die trucjes een wel heel opvallende kleur. Van groen over blauw tot zwart, dit trachten die kleuren je over je gezondheid te vertellen.

Rode oren
Rode oren krijg je wel eens als je bloost of als je te lang in de zon loopt. Maar ze kunnen ook op een medisch probleem wijzen, zoals een oorontsteking of huidziekten zoals psoriasis. Ook kan hun kleurtje verraden dat je last hebt van het zogenaamde rode-orensyndroom. Dat mag dan wel magisch klinken, het is het helaas niet. Je oren worden rood, maar ook warm en voelen soms pijnlijk aan. Het syndroom, dat vooral kinderen en jongvolwassen treft, kan een heel eenvoudige oorzaak hebben, zoals je oor aanraken, je nek draaien of niezen. Het wordt vaak geassocieerd met migraineachtige hoofdpijn aan dezelfde kant van het aangetaste oor.

Gele ogen
Dat je ogenwel eens rood zien als je gehuild hebt, een glaasje te veel hebt gedronken of bij een allergie, dat weten we allemaal. Maar sommigen zien hun oogwit geel verkleuren. Dat is vaak een teken dat ze met geelzucht te kampen hebben. Door een te veel aan bilirubine, een oranjegeel pigment in het bloed, worden de huid en ogen dan geel. Het geel in de ogen kan dan wijzen op een ernstige leverziekte zoals hepatitis of de tropische gele koorts.

Gele nagels
Bij gele nagels, net zoals bij gele vingers, denken we meteen aan de handen van verstokte rokers. Maar ook niet-rokers kunnen er wel eens mee te maken krijgen. Net zoals gelige ogen en een gele huid kunnen gele nagels wijzen op geelzucht. Maar ze kunnen ook, in combinatie met een blauwe zweem, een teken zijn van diabetes. Heb je gele nagels die bovendien langzaam groeien, dik en krom zijn en zelfs uitvallen, dan kan het zijn dat je het zeldzame gelenagelsyndroom hebt opgelopen. Naast slecht uitziende nagels heb je dan meestal ook last van een longziekte of longoedeem. Hebben je nagels naast een geel kleurtje een niet zo fijn geurtje, dan laat je je vingers ten slotte maar beter controleren op nagelschimmel.

Groene tanden
Het is een bijzonder vreemd zicht, maar soms kunnen je tanden groen kleuren. Dat is meestal een teken dat je te veel blootgesteld werd aan metalen. Dat kan bij bepaalde beroepen gebeuren tijdens het werk, of in uitzonderlijke gevallen ook bij een gebitsbehandeling.

Groen haar
Blond, bruin, zwart, ros, grijs,... Aan kleuren en tinten voor onze haren geen gebrek, al dan niet uit een doosje. Al durven ze vanzelf ook wel eens een hele rare aan te nemen. Een groene, bijvoorbeeld. Ben je net gaan zwemmen, dan is er veel kans dat het daardoor komt. Je haar kan namelijk groen kleuren als er te veel chloor in het zwembad zit. Een spoeling met citroensap of azijn kan je dan snel weer je normale haarkleur terug bezorgen. Ben je niet in de buurt van een zwembad geweest, dan kunnen je groene haartjes een ernstiger oorzaak hebben. De kans bestaat dan dat je te veel aan kwik bent blootgesteld, wat op zijn beurt dan weer schade kan berokkenen aan je zenuwen, spieren, zintuigen en cognitieve functies.

Roze wangen
Blozende wangetjes zijn schattig, maar als de kleur aanhoudt, zijn ze vooral vervelend. Het zou kunnen dat je last hebt van rosacea, een soort uitslag in je gelaat. In het begin veroorzaakt rosacea alleen maar een blos op de wangen, maar het kan zich ontwikkelen tot een blijvende kleur op het gezicht. Rosacea wordt wel eens 'volwassenenacne' genoemd, omdat de uitslag uit kleine pukkeltjes bestaat. Andere symptomen zijn jeuk en een branderig gevoel. De aandoening komt meer voor bij vrouwen en vooral tussen de 30 en 40 jaar. Zowel wind, zon, zware inspanning, stress, pittig voedsel als cafeïne kunnen rosacea veroorzaken. In het uiterste geval kan de blos op je wangen ook een signaal zijn voor het ernstige carcinoïdsyndroom. Die blos duurt meestal een twintigtal seconden en kan gevolgd worden door een blauwachtige tint. Andere symptomen van het syndroom zijn kortademigheid, een piepende adem, krampen en ernstige diarree.

Blauwe huid
Een blauwe plek kan niemand vermijden, maar bij sommigen neemt de hele huid een blauwe schijn aan. Ligt er een blauwe zweem over je gelaat, dan heb je misschien last van cyanosis, een zuurstoftekort in het bloed. Vaak zie je dat eerst aan de lippen en de nagels. Koude lucht of koud water kunnen cyanose in de hand werken, maar blijft je huid lange tijd blauw, dan kan het zijn dat er meer aan de hand is, zoals long- of hartziekten.

Blauwe lippen
Sta je te lang in de kou, dan krijg je blauwe lippen. Maar dit gebeurt ook bij de ziekte van Raynaud. Bij deze aandoening trekken de kleine bloedvaten door kou of door emotionele stress samen. Door gebrek aan zuurstof worden vingers en tenen blauw.
Je blauwe lippen kunnen voorts wijzen op luchtwegaandoeningen zoals longontsteking, astma of chronische bronchitis, of op een ijzertekort. Vooral tijdens een zwangerschap is dat laatste een veelvoorkomend probleem. Ben je een hevige roker, dan kunnen je lippen kleuren door een zuurstoftekort. De koolmonoxide in de rook berooft je longen en andere organen immers van zuurstof.

Zwarte tong
Kinderen vinden het leuk om met een lolly hun tong zwart te kleuren, maar soms kan de tong zich ook spontaan die tint aanmeten. Veel kans dat je dan last hebt van de aandoening lingua villosa nigra of zwartbehaarde tong. Die krijg je wanneer de tongharen niet afslijten, maar te lang worden en zo bacteriën en voedsel inkapselen, waardoor de tong donker kleurt. Dit wijst er vaak op dat je je mond niet goed schoon houdt, maar het kan net ook een teken zijn van té veel hygiëne door een overmatig gebruik van mondwater. Vaak gaat de aandoening gepaard met een slechte adem. Een zwartbehaarde tong kan ook een reactie zijn op antibiotica, bepaalde maagmedicijnen, chemotherapie of bestraling.

Info
Wil je meer weten over de signalen die je lichaam kan geven en de betekenis ervan? 'Luister naar je lijf', Dr. Joan Liebmann-Smith & Jacqueline Nardi Egan (A.W. Bruna Uitgevers, € 18,95)

Door Lieve Claeys
Nina - Goed Gevoel

Fotobewerking : Martientje

14:27 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-03-10

LIEFDE GENOEG

decoration
 

Liefde genoeg

 

We zijn hier op aarde om iets van liefde op te steken,

alles wat je tegen komt heeft met dit aspect te maken.

Ook al lijken de situaties negatief en gaan ze niet zoals jij dat wilt,

toch zal je de boodschap eerder begrijpen

als je dit vanuit de ogen

van liefde kan benaderen.

17:23 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

07-03-10

FATHER & FREIND

decoration

 

2e single uit het album "Live it Out" van Alain Clark.

Dit is een briljant duet met zijn vader Dane Clark.

Geniet van dit nummer !

 

Alain Clark - Father & Friend lyrics

O, Papa sit down, and hear my song.
O, and if you feel like it then please sing along
No nothing that I wanna say, I haven’t said before
But to use your words, you can never be to sure

See, even though. I don’t always show.. I’m glad that you’re along.
Said I’m glad that your're around

O sonny, so strange, to hear and see
That someone so different is, a soul like me.
You may have gone right, where I would have gone left.
But son, that’s alright. I will always have your back
See even though. I don’t always show.
I’m proud of you, my son.

Old days, and all of the new wanting to be like you.

[Chorus]
Every time I look at you. I see myself. I’m so proud of you.
For you help make me what I am.
A better man.
I’m just so proud of you.

Alain: O dad, your views in life. Tell me how they came to be.
Well see, I didn’t know my father like the way that you know me.
Dane: Son, life is just too short. For us to never be in touch.
That’s why I Want to tell you that I love you very much.
Oh even though, I don’t always show. You know
And I want you to know that.

[Chorus]
Every time I look at you. I see myself. I’m so proud of you.
For you help make me what I am.
A better man.
I’m just so proud of you.

I’m here and I’ll be if I can A father and a friend.

Every time I look at you.

[Chorus]
Every time I look at you. I see myself. I’m so proud of you.
For you help make me what I am.
A better man.
I’m just so proud of you.
You know that one day too I ll be walking in your shoes
Yeah and I know that you'll do fine cause you're a son of mine
Oh Hey papa tell me what you've learned so that I don't get my fingers burned
Son you'll see that as you go you'll make mistakes of your own
But that's oke man see you live and you learn
You live and you learn

10:03 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

01-03-10

OCHTEND IN HET ZUIDEN

decoration

Ochtend in het zuiden

 

Bij het ochtendgloren
trommelen ezelshoeven
fluks op de klinkers.

Aan de kade
ontwaken de vogels
en het licht wacht op een kans
om boten, huizen en kerken
te overspoelen.

Van de haven,
op het ritme van de golven,
komen de zingende vissers
met hun lading oesterschelpen.

De Atlantische wind
speelt met de molens op de heuvel,
met de haren van de vrouwen,
met het stof en het gewas.


De ochtend is van parelmoer.

10:48 Gepost door P@rlando | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |