13-04-10

HET DUURSTE VOEDSEL TER WERELD

Zeldzame en exclusieve zaken spreken altijd tot de verbeelding. De feesten hebben waarschijnlijk een aanslag gepleegd op uw budget: exquise wijnen, champagne, truffels, kreeft, ganzenlever... Maar dat is niets vergeleken met de prijs die u moet neertellen voor sommige exclusieve eetwaren.

Sommige voedingsmiddelen zijn ontzaglijk duur. Dat is te wijten aan hun zeldzaam karakter, het vele werk om ze te verkrijgen, om ze te bereiden en/of omdat ze alleen te vinden zijn op één welbepaalde plaats op de wereld, wat de bevoorrading dus bemoeilijkt.

Saffraan

 cc_150

 

Dit kruid is afkomstig van de saffraanbloem. Hoewel die zowat overal ter wereld groeit, is niet iedereen ervoor te vinden om ze ook te kweken. Er zijn maar liefst 50.000 tot 70.000 bloemen nodig om een pond gedroogde saffraan (0,45 kg) te verkrijgen. Dat komt overeen met een volledig voetbalveld met bloemen... die dan nog één voor één met de hand moeten worden geplukt! Het is dus niet verwonderlijk dat voor de beste kwaliteit de prijs oploopt tot 6.000 euro per kilo.

La Bonnotte

 cb_150

Dit is de duurste aardappel ter wereld. Er worden jaarlijks slechts 100 ton van geproduceerd, en dat enkel op het eiland Noirmoutier in Frankrijk. De aardappel wordt bemest met zeealgen en gedijt alleen in een oceanisch klimaat. Een kilo kost tot 500 euro.

Rode tonijn

 cd_150

Onlangs werd een 232 kilo zware rode tonijn op een vismarkt in Tokyo verkocht voor de exorbitante prijs van 122.000 euro. Dat is 525 euro per kilo. Dat komt onder meer omdat de internationale druk om de vangst op die bedreigde diersoort te beperken, voortdurend toeneemt. In november heeft de internationale organisatie die belast is met het vastleggen van visquota voor rode tonijn, beslist het quotum voor de vangst in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee in 2010 met 40 procent te verlagen.

De witte truffel

 ce_150

De duurste paddenstoel ter wereld is afkomstig uit de Piedmontstreek in het noorden van Italië. De truffel kan een diameter van 12 cm bereiken en tot 500 gram wegen. De hoogste prijs die ooit werd betaald, bedraagt 210.000 euro voor 1,5 kg truffels.

Kaviaar

cf_150

 

De almaskaviaar is de duurste kaviaar ter wereld. 'Almas' is niet toevallig Iraans voor diamant. De kaviaar is afkomstig van een vis die minstens 100 jaar oud is en kost meer dan 3.000 euro per kilo.

Wagyu-steak

 d3_150

Het duurste rundvlees is de Kobesteak, afkomstig van de Japanse Wagyukoeien. Voor deze dieren is enkel het beste gras goed genoeg. En ze worden ook nog eens ontzettend in de watten gelegd. Om te kunnen smullen van een filet van 200 gram moet u wel 100 dollar neertellen.

 

Groene thee... met echte diamanten

 d4_150

Groene thee (Tieguanyin) staat 1.900 euro per kilo geprijsd. Eén kopje thee kost 15 dollar.  

Voor zijn 75ste verjaardag maakte het Britse bedrijf PG het duurste theezakje ter wereld. Er werden maar liefst 280 diamanten in verwerkt. Daarmee wilde het bedrijf de liefde van de Brit voor tea-time in de verf zetten.

Chocolade van 'Knipschildt'

 d5_150

Is de beste chocolade ter wereld dan toch niet afkomstig uit België maar wel uit... Amerika? Of is hij daar gewoon het duurst? In de Verenigde Staten maakt Knipschildt een artisanale chocolade op bestelling. De chocolade is samengesteld uit een zwarte truffel en 70 procent Valrhona-cacaopoeder. De prijs van deze lekkernij bedraagt 400 euro voor een halve kilo.

Koffie van Kopi Luwak

 d6_150

Deze koffiesoort, afkomstig van het Indonesische eiland Sumatra, heeft een zeer bijzondere eigenschap. De koffie wordt gemaakt van bonen die eerst door de civetkat worden opgegeten en daarna worden gerecupereerd uit de uitwerpselen van het dier. De jaarlijkse productie is dus beperkt. Voor slechts 500 gram bent u al snel 200 euro kwijt.

Oude whisky

 d7_150

De Macallan Fine Rare Vintage is een whisky van 30 jaar oud waarvan er jaarlijks slechts 84 flessen worden gebotteld. Een fles kost maar liefst 24.000 euro.

21:25 Gepost door P@rlando in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

we wensen jullie een prettige reis, en ook veel plezier

Gepost door: Annie & Rogier | 20-07-10

ik zou er het geld (indien ik dit had ) niet willen aan besteden...

Gepost door: willy | 22-07-10

't is niet simpel, uw gastenboek, Martientje

Gepost door: annie & rogier | 13-08-10

ik denk zo,er is al zo veel honger in de wereld,en ik ben al blij ,met de gewone kost.Ik denk ook,dat dat voor gasten is,met een groter butget dan het mijne.hahaha.
vele groetjes.
Monique!

Gepost door: flodder | 10-09-10

Hallo Parlando!

Ik kom je een dikke knuffel geven want het is vandaag KNUFFELDAG!

groetjes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 29-10-10

Hallo Parlando!!

Ik hier terug!!

Maar daar geef ik geen geld aan uit zo'n duur eten uit mijne tuin zal het toch veel beter zijn als dat wat hier staat!!
En dat er zoveel mensen honger lijden!!! ocharme!!
Het is niet eerlijk verdeeld he!!!

kom je een fijne winterse donderdag wensen!!!

annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 02-12-10

De commentaren zijn gesloten.